Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σχετικά με τη σφράγιση καταστημάτων από την κοινότητα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΙΣΙΟΥ - ΜΙΛΑΤΟΥ - ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σίσι 27/1/2009
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σφράγισης καταστημάτων στο Σίσι, από την κοινότητα Βραχασίου, ο υπό ίδρυση σύλλογος επαγγελματιών Σισίου - Μιλάτου - Βραχασίου έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
  1. Θεωρούμε ότι σκοπός δε θα έπρεπε να είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας, αλλά να λειτουργήσουν μέσα στα πλαίσια που επιβάλει ο νόμος. Θεωρούμε επομένως τη σφράγιση επιχειρήσεων ως την έσχατη λύση.
  2. Θεωρούμε ότι όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να προβούν το συντομότερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν άδεια λειτουργίας των επιχειρήσεών τους . Είναι απαράδεκτο να επικρατεί στην περιοχή μας η αναρχία, που παρατηρείται.
  3. Θεωρούμε ότι η κοινότητα Βραχασίου καλώς θέτει θέμα νόμιμης λειτουργίας των καταστημάτων. Πλην όμως αφήνει τα περιθώρια να εκληφθεί αυτό το ενδιαφέρον της ως μεροληπτικό απέναντι σε συγκεκριμένους συναδέλφους μας, από τη στιγμή που υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες ίσως λειτουργούν ακόμα και χωρίς προέγκριση από την κοινότητα, ή επιχειρήσεις των οποίων το τετράμηνο διάστημα ισχύος της προέγκρισης λειτουργίας έχει προ πολλού παρέλθει, και εν πάσει περιπτώσει έχει παρέλθει πολύ νωρίτερα από το αντίστοιχο διάστημα ισχύος της προέγκρισης, που είχε δοθεί στις επιχειρήσεις που σφραγίστηκαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας επιχείρησης είναι η ίδια η κοινοτική επιχείρηση, της οποίας το τετράμηνο διάστημα ισχύος της προέγκρισης παρήλθε από το Νοέμβριο, χωρίς όμως να υποστεί τις ίδιες συνέπειες που υπέστησαν οι συνάδελφοί μας.
  4. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι η κοινότητα Βραχασίου, για να νομιμοποιείται σε ηθικό επίπεδο να πράττει όσα έπραξε, όφειλε κατ' αρχάς να έχει φροντίσει για τη νόμιμη αδειοδότηση των δικών της επιχειρήσεων και στη συνέχεια να προχωρήσει στη σφράγιση των καταστημάτων των υπολοίπων.
  5. Ας σημειωθεί ότι σφράγιση επιχειρήσεων συμβαίνει για πρώτη φορά στην περιοχή μας και με τον τρόπο τον οποίο έγινε υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτηθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα διαταράξουν την κοινωνία μας.
  6. Ας σημειωθεί επίσης ότι όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω οικονομικής κρίσης, που τείνει να αφανίσει, από μόνη της, την όποια επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Ήδη, από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, έχουν κλείσει αρκετά καταστήματα.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μετά το σχόλιό σας γράψτε το όνομά σας και ένα e-mail επικοινωνίας για επιβεβαίωση του σχόλιού σας. Το e-mail σας δε θα φαίνεται στο σχόλιο.